Tweetalige affiche ergert OCMW-voorzitter

Print

Tweetalige affiche ergert OCMW-voorzitter

Mechelen - Een tweetalige affiche kondigt aan dat interimkantoor ASAP.be zich binnenkort vestigt in een kantoor op de Lamotsite. Mechels OCMW-voorzitter Koen Anciaux (Open Vld) neemt daar aanstoot aan.
"Ik ben zeer blij dat het bedrijf investeert in een nieuw pand, maar het stoort me mateloos dat zo'n bedrijf niet meer aandacht heeft voor de communicatie en de beleefdheidsregels in onze maatschappij en het Nederlands respecteert. Zeker omdat een interimkantoor veel contact heeft met mensen die werk zoeken en met werkgevers", stelt Anciaux.

De voorzitter is ervan overtuigd dat zulke tweetalige communicatie de werking van het OCMW niet helpt. "Integendeel, dit ondermijnt onze inspanningen om nieuwkomers die in Mechelen wonen te overtuigen om Nederlands te leren. Deze uitschuiver is zeer spijtig en onaanvaardbaar. Ik hoop dat de affiches snel door Nederlandstalige aankondigingen worden vervangen", zegt Koen Anciaux nog.

CEO Ruben Peumans van ASAP.be belooft dat de affiche wordt vervangen. "We betreuren dit voorval en wij zullen er alles aan doen om dit soort situaties in de toekomst te vermijden. Al vind ik het wel eigenaardig dat dit tegelijk aan de pers wordt gemeld, zonder ons eerst de kans te geven om het recht te zetten", zegt hij.

Peumans meent dat het stadsbestuur andere prioriteiten heeft. "We verhuizen ons kantoor van de Hanswijkstraat naar de Haverwerf omdat onze mensen geregeld worden geconfronteerd met agressie van sollicitanten", zegt hij. "Daar heeft de stad nog niets aan gedaan."

SVH

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio