Twee jaar cel met uitstel voor seksueel misbruik van 10-jarig meisje

Twee jaar cel met uitstel voor seksueel misbruik van 10-jarig meisje

Twee jaar cel met uitstel voor seksueel misbruik van 10-jarig meisje

Print
Schoten - De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft een 30-jarige man uit Schoten maandag veroordeeld tot twee jaar cel met uitstel, omdat hij een meisje van 10 seksueel misbruikt had. Hij moet het slachtoffer en haar ouders 4.100 euro schadevergoeding betalen.

De moeder van het slachtoffer had op 1 april 2013 aangifte gedaan. Ze vertelde dat haar dochter de nacht voordien bij de beklaagde en zijn vrouw was blijven slapen. Beide gezinnen hadden kinderen van dezelfde leeftijd die samen speelden en wel eens bij elkaar overnachtten.

Verkrachting

De beklaagde zou 's nachts bij haar dochter in bed zijn gekropen en zou haar verkracht hebben. Het meisje had de man herkend in de spiegel die in de slaapkamer hing. Hij ontkende, maar gaf later wel toe dat hij toen dronken was en zich niet alles meer kon herinneren.

De psychiater die met het slachtoffer sprak, vond haar verhaal geloofwaardig. Op de pyjamavest van het meisje werd bovendien een spermavlek aangetroffen. De verdediging wees echter op de medische verslagen, waarin nergens sprake was van enig letsel bij het slachtoffer. Ook de rechtbank vond het niet bewezen dat hij haar verkracht had, maar veroordeelde hem wel voor aanranding.

Belga, archieffoto

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio