Zwaardere straffen voor drugsopa en zonen

Zwaardere straffen voor drugsopa en zonen

Zwaardere straffen voor drugsopa en zonen

Print
Merksplas - Het hof van beroep in Antwerpen heeft zwaardere straffen uitgesproken voor de drugsbende rond de familie K. uit Merksplas. Kopstuk Marc (46) en zijn broer Jan (60) vliegen voor respectievelijk tien en acht jaar achter de tralies. Hun vader Frans (88) kreeg vijf jaar cel, waarvan vier jaar effectief. Voor zes anderen waren celstraffen van één jaar met uitstel tot zes jaar effectief weggelegd. Het hof verklaarde ook een miljoen euro verbeurd.

Marc K. was het brein van de bende die tussen 2009 en oktober 2010 zeker een ton amfetamines produceerde en aan de man bracht. Jan K. zorgde voor de klantenwerving en bepaalde de prijs. Vader Frans hielp bij de drugsdeals en uit een afgeluisterd gesprek bleek dat hij - én zijn minderjarige kleinzoon - er ook bij waren toen de opbrengst van de laatste verkoop werd geteld. Dat geld werd ergens begraven en is nog steeds niet gevonden.

De verdediging had gepleit dat de strafvordering onontvankelijk was, omdat er procedurefouten gemaakt waren. Het hof was het daar niet mee eens en legde de beklaagden bovendien zwaardere straffen op dan in eerste aanleg. Marc K. had toen acht jaar gekregen, zijn broer vijf jaar en hun vader vier jaar, waarvan de helft effectief. Het hof was wel milder op financieel gebied, want in eerste aanleg was er nog 3 miljoen euro verbeurd verklaard.

Belga

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio