Oranje vreest het ergste voor De Jong

Oranje vreest het ergste voor De Jong

Oranje vreest het ergste voor De Jong

Print
Voor Nigel de Jong is het WK in Brazilië mogelijk voorbij. De middenvelder van het Nederlands elftal heeft zondag in de gewonnen achtste finale tegen Mexico (2-1) een liesblessure opgelopen. Uit de eerste onderzoeken die de medische staf van Oranje heeft gedaan, blijkt dat De Jong behoorlijk gehavend is. "Het ziet er niet goed uit", liet een woordvoerder van Oranje maandag weten.

De middenvelder van AC Milan wordt over enkele dagen nogmaals onderzocht. Om een goede MRI-scan te maken, moet de lies eerst tot rust zijn gekomen. Oranje speelt zaterdag de kwartfinale van het WK tegen Costa Rica.

De Jong stapte in Fortaleza al na 8 minuten van het veld. De nummer 6 van Oranje, één van de belangrijkste krachten in het elftal van Van Gaal, werd vervangen door Bruno Martins Indi. "Het lijkt serieus", zei Van Gaal na afloop. "Ik wil niet voor mijn beurt spreken, maar ik vrees dat het voorbij is."

De Jong verscheen maandag wel even op het trainingsveld van Flamengo voor het groepsgesprek onder leiding van bondscoach Louis van Gaal, maar ging daarna meteen naar de kant. Pas in de loop van de week wordt de ernst van de kwetsuur duidelijk.

De kwartfinale van zaterdag in Salvador tegen Costa Rica lijkt hoe dan ook te vroeg te komen. Als Oranje de 'Ticos' verslaat, speelt het volgende week woensdag de halve finale in Sao Paulo.

B

Foto: Photo News