Vierde overwinning voor Lowie Schoors te Deftinge

Vierde overwinning voor Lowie Schoors te Deftinge

Vierde overwinning voor Lowie Schoors te Deftinge

Print
Geel - Lowie Schoors (14) is zaterdag 28 juni 2014 gaan wielrennen te Deftinge, vlakbij Geraardsbergen. Hij behaalde er zijn vierde overwinning van het seizoen tegen een heel sterk deelnemers veld.
Er streden 41 aspiranten voor de overwinning. Zowel Belgisch kampioen De Meester (nog maar één maal geklopt dit jaar), als de provinciale kampioenen uit Henegouwen, Luik, Oost-Vlaanderen en Antwerpen waren aanwezig. Het werd een zware wedstrijd, een heuvelachtig parkoers en ook de regen was een spelbreker. Gelukkig bleven valpartijen uit.

Het werd vanaf de start een snelle wedstrijd en het regende aanvallen. Ook Lowie Schoors probeerde te ontsnappen maar zijn poging werd onderschept. Na iets meer dan half koers ontstond er een breuk in het peloton en kozen achttien renners het hazenpad. Alle betere renners zaten vooraan. Schoors kwam als vierde uit de laatste bocht en op 150 meter van de finish nam hij de leiding om op overtuigende manier zijn vierde overwinning van het jaar mee naar Geel te nemen.

Marc Leysen
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio