Tot vier jaar cel voor gewelddadige overval op Linkeroever

Tot vier jaar cel voor gewelddadige overval op Linkeroever

Tot vier jaar cel voor gewelddadige overval op Linkeroever

Print
De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft Lorenzo L. maandag veroordeeld tot vier jaar cel voor een gewelddadige overval op de Antwerpse Linkeroever. Hij was samen met Zouhir R. en Ashley R. de woning van een kennis binnengedrongen op zoek naar geld om drugs mee te kopen. Het slachtoffer kreeg rake klappen en werd beroofd van zijn waardevolle spullen. Zouhir R. kreeg 37 maanden cel en Ashley R. drie jaar voorwaardelijk.

Het slachtoffer kreeg op 10 januari 2014 bezoek van Ashley R. in zijn woning aan de Carel van Manderstraat. Ze vroeg of hij geld had en of zijn laptop nog werkte. Even later stonden Lorenzo L. en Zouhir R. voor zijn deur. De eerste dreigde met een wapen en sloeg hem met de kolf. Terwijl de tweede hem vasthield, doorzocht Lorenzo L. de woning.

Het slachtoffer kon zich losrukken en bewapende zich met een bajonet. Hij zwaaide ermee in het rond en raakte Lorenzo L. licht in de hals. Het kwam tot een schermutseling en het slachtoffer werd ontwapend. De beklaagden sloegen met zijn gsm, laptop en de bajonet op de vlucht.

Het slachtoffer verwittigde de politie en die kon de beklaagden snel klissen. Lorenzo L. gaf de feiten meteen toe, Zouhir R. minimaliseerde zijn aandeel. Ashley R. ontkende dat ze van de overval op de hoogte was, maar de twee anderen spraken dat tegen. Ook zij werd mee veroordeeld.

B

Foto: Photo News

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio