Tien Belgen in de komende Tour

Tien Belgen in de komende Tour

Tien Belgen in de komende Tour

Print
Johan Vansummeren (Garmin-Sharp) en Jens Keukeleire (Orica GreenEdge) maken deel uit van de negenkoppige selectie van hun team. De 33-jarige Limburger zal vooral moeten werken voor kopman Talansky. Voor de 25-jarige Keukeleire wordt het zijn eerste Ronde van Frankrijk. Zo staan er komende zaterdag tien Belgen aan de start in Leeds.

"Yes! Mijn eerste Ronde van Frankrijk", tweette de 25-jarige Keukeleire. "Er liggen enkele speciale weken in het verschiet! Ik kijk uit naar de grootste wedstrijd van het jaar." Sportdirecteur Matt White is erg tevreden over de prestaties van Keukeleire, die hij met een Tour-selectie beloonde. "Jens ontwikkelt zich goed", zei hij. "In de Giro gaf hij de afgelopen jaren blijk van zijn veelzijdigheid. Hij is zeker klaar voor de Tour. Wij hebben vertrouwen in hem wanneer hij in een ontsnapping zit in vlakke etappes en in het middengebergte."

Selectie: Jens Keukeleire (BEL), Luke Durbridge (Aus), Mathew Hayman (Aus), Michael Albasini (Zwi), Michael Matthews (Aus), Simon Clarke (Aus), Simon Gerrans (Aus), Simon Yates (GBr), Svein Tuft (Can).

Garmin-Sharp

Opvallende afwezige is de afscheidnemende David Millar. Eind dit jaar hangt hij zijn fiets aan de haak en normaal zou hij deel uitmaken van het team. "Het voorbije weekend bleek dat David ziek is", legde directeur Charly Wegelius uit. "Dus moesten we een moeilijke beslissing nemen en maakt hij deze keer geen deel uit van de selectie. We zullen zijn ervaring missen, maar we hebben negen andere sterke renners gekozen die het voor ons goed zullen doen in de Tour."

Selectie: Janier Acevedo (Col), Jack Bauer (NZe), Alex Howes (VS), Ben King (VS), Sebastian Langeveld (Ned), Ramunas Navardauskas (Lit), Tom-Jelte Slagter (Ned), Andrew Talansky (VS) en Johan Vansummeren.

Andere landgenoten die al zeker zijn van Tourdeelname zijn Sep Vanmarcke en Maarten Wynants (Belkin), Greg Van Avermaet (BMC), Jurgen Van den Broeck, Bart De Clercq en Jürgen Roelandts (Lotto-Belisol), Jan Bakelants (Omega Pharma-Quick.Step) en Dries Devenyns (Giant-Shimano).

B

Foto: Photo News

Meer sportnieuws