Tot drie jaar cel voor overval op juwelier en kredietkaartenfraude

Tot drie jaar cel voor overval op juwelier en kredietkaartenfraude

Tot drie jaar cel voor overval op juwelier en kredietkaartenfraude

Print
Antwerpen - De correctionele rechtbank heeft Elgoudj S. veroordeeld tot drie jaar cel voor de hold-up op een juwelier. Zijn kompanen Daoud P. en Muslim A. kregen ieder één jaar extra bovenop hun eerdere veroordelingen tot acht en vijf jaar cel voor het overvallen van goudlopers. De juwelier zelf werd ook veroordeeld tot twee jaar cel met uitstel voor zijn aandeel in een kredietkaartenfraude, die aanleiding had gegeven tot de hold-up.

Op 31 december 2011 waren Daoud P. en Elgoudj S. de juwelierszaak van Joseph L. in de Vestingstraat in Antwerpen binnen gestapt. Terwijl de eerste de uitbater aframmelde, griste de tweede voor 350.000 euro aan juwelen bijeen. De twee sloegen met een zwarte BMW op de vlucht, die door Muslim A. bestuurd werd.

De nummerplaat werd door camera's gefilmd en leidde naar Elgoudj S. Hij verklaarde dat een fraude met vervalste kredietkaarten - waar Mouslim A., Jurijs A. en Muslim A. bij betrokken waren - aan de basis van de overval lag. Op 9 december 2011 hadden ze voor 7.500 euro aan transacties verricht met vervalste kredietkaarten in de winkel van Joseph L. Die laatste wist daarvan en ging de helft van de opbrengst aan de anderen overmaken.

Toen de betaling uitbleef, werden Elgoudj S. en Daoud P. naar de juwelier gestuurd met alle gevolgen vandien. Een deel van de buit werd in het goudwinkeltje van Mozes F. verkocht. Hij werd vervolg voor heling, maar de rechtbank vond het niet bewezen dat hij wist dat de juwelen gestolen waren en sprak hem vrij.

Foto: Belga
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio