FIFA beslist definitief: één speeldag schorsing voor Defour

FIFA beslist definitief: één speeldag schorsing voor Defour

FIFA beslist definitief: één speeldag schorsing voor Defour

Print
Rode Duivel Steven Defour wordt door de Wereldvoetbalbond voor één wedstrijd geschorst voor zijn rode kaart in de groepswedstrijd van donderdag tegen Zuid-Korea. Dat heeft de FIFA maandag laten weten. De 26-jarige middenvelder moet ook een geldboete van 7.500 Zwitserse frank betalen (ongeveer 6.200 euro).

Defour plantte in de slotfase van de eerste helft zijn voet op het scheenbeen van de Zuid-Koreaan Kim Shinwook en kreeg prompt rood van de Australische ref Benjamin Williams. De Belgen moesten nog meer dan een helft met z'n tienen voort, maar haalden het uiteindelijk toch nog met 0-1 dankzij een doelpunt van aanvoerder Jan Vertonghen in de slotfase.

Geen verdere schorsing

Door zijn uitsluiting was Defour automatisch geschorst voor de achtste finale van de Belgen tegen de Verenigde Staten. Na beraad oordeelde de disciplinaire commissie van de FIFA dat die ene speeldag voldoende was.

Overleeft België dinsdag zijn achtste finale tegen de VS, kan bondscoach Marc Wilmots bij de laatste acht opnieuw op Defour rekenen. De ex-Gouden Schoen speelde tot nu toe alleen maar één helft tegen Zuid-Korea. Zowel tegen Algerije als Rusland bleef hij een volledige wedstrijd op de bank.

Belga, foto PHN