FIFA verbiedt Suarez om in Kosovo te spelen

FIFA verbiedt Suarez om in Kosovo te spelen

FIFA verbiedt Suarez om in Kosovo te spelen

Print
Een Kosovaarse voetbalploeg wil Luis Suárez, de Uruguayaanse aanvaller van Liverpool, tijdelijk onderdak bieden tijdens zijn lange schorsing door de Wereldvoetbalbond FIFA. Dat bericht de krant Bota Sot maandag. De FIFA reageerde al dat Suarez in geen enkel land mag voetballen.

Volgens de krant zal de ploeg Hajvalia Pristina, die in de Kosovaarse eerste klasse aantreedt, Liverpool 30.000 euro bieden voor Suárez. De speler zelf zou maandelijks 1.500 euro opstrijken, tot het einde van het speelverbod dat de FIFA hem oplegde.

"Suárez kan de volgende vier maanden niet voetballen. Maar aangezien Kosovo internationaal niet erkend is (en dus ook niet door de FIFA), geloof ik dat hij in Kosovo speelgerechtigd is. Ik heb een aanbieding voor Liverpool voorbereid", zei Hajvalia-directeur Xhavit Pacolli aan de krant.

De directeur vergist zich echter. "Luis Suárez mag in geen enkel land voetballen, ook niet in Kosovo. Hij is van alle aan voetbal gerelateerde activiteiten uitgesloten", zo reageerde de wereldvoetbalbond. Zou de speler de bepalingen van zijn schorsing schenden, zoals door in Kosovo te voetballen, kunnen nieuwe onderzoeken van de Disciplinaire Commissie van de FIFA en eventueel scherpere sancties volgen. De Kosovaarse bond FFK is nog geen lid van de FIFA. Voetbalasiel voor Suárez kan de FFK echter niet garanderen volgens de FIFA.

Suárez is voor 9 interlands geschorst en mag gedurende vier maanden geen "aan voetbal gerelateerde activiteiten" uitvoeren. De FIFA legde hem die schorsing op nadat hij tijdens de groepswedstrijd tussen Uruguay en Italië tegenspeler Giorgio Chiellini had gebeten.

B

Foto: Photo News

Meer sportnieuws