CD: Paula -  Robin Thicke (****)

CD: Paula -
Robin Thicke (****)

CD: Paula -
Robin Thicke (****)

Print
Professionele pieken en persoonlijke miserie gaan bij Robin Thicke hand in hand. De Amerikaan die vorig jaar met Blurred Lines eindelijk de wereldwijde erkenning kreeg waar hij zo lang om smeekte, zag begin dit jaar zijn echtgenote Paula Patton vertrekken. Dat zijn nieuwe cd gewoon Paula heet en door Thicke ronduit wordt voorgesteld als een manier om haar terug te krijgen, klinkt pathetisch, het album is dat niet.
Thicke schroeft zijn imago van ladies' man wat terug op een vrij ingetogen album waarvan hij de volledige creatieve controle opeist. You're my fantasy (elegante soulpop met een flamenco-gitaar), Still Madly Crazy (een ingetogen pianoballad), Lock the door (een love-song met een gospelswing), Love Can Grow Back (swing met een Ray Charles-tint) en het om een hippe remix smekende Whatever I want zijn liedjes die je eerder associeert met John Legend dan met de gretige hitmaker die met pikante video's de controverse opzoekt.

Paula is Thicke's meest complete cd én een breakup-album dat niet in miserie zwijmelt. Het protserige haantje heeft zich, met dank aan een liefdesbreuk, heruitgevonden.

SV
(ons oordeel: ****)MEEST RECENT