DVD: Blood Ties (***)

DVD: Blood Ties (***)

DVD: Blood Ties (***)

Print
Hollywood is een logge machine. Antwerpenaar Matthias Schoenaerts mag dan al twee jaar van de ene set naar de andere lopen, veel daarvan zag u in de bioscoop nog niet. Het wachten op acht (!) geplande of reeds opgenomen films wordt verzacht door de dvd-release van Blood Ties van Fransman Guillaume Canet.
Schoenaerts is sterk als Scarfo, een randpersonage bij een verhaal waarin twee broers (misdadiger Clive Owen en politie-agent Billy Crudup) centraal staan. Hun haat-liefdeverhouding wordt in de cast mooi omkaderd door vader James Caan, ex Marion Cotillard en 'love interests' Mila Kunis en Zoe Saldana, die Scarfo aan de kant schuift wanneer hij de gevangenis in moet.

De vertolkingen staan op hoog niveau en het New York van de jaren zeventig wordt mooi in beeld gebracht met de juiste rekwisieten, van Crudups pornosnor tot glimmende bolides en een knappe soundtrack. Dat Blood Ties toch geen blijvende indruk maakt, heeft te maken met de lange rij vergelijkbare films (niet in het minst van Canets coproducent James Gray) die aan dit misdaadverhaal vooraf gaan.

SV
(ons oordeel: ***)Nu in het nieuws