Twee Indiërs na anderhalve dag onder ingestort gebouw in Chennai gered

Twee Indiërs na anderhalve dag onder ingestort gebouw in Chennai gered

Twee Indiërs na anderhalve dag onder ingestort gebouw in Chennai gered

Print
Anderhalve dag na de instorting van een gebouw in India zijn twee mensen levend vanonder de brokstukken gehaald. Een man en een vrouw werden maandagochtend onder zware betonnen platen ontdekt, aldus politiewoordvoerder Karuna Sagar. De elf verdiepingen tellende ruwbouw was zaterdag in het Zuid-Indiase Chennai tijdens hevige regenval ingestort.

Tot nog toe werden 18 lijken aangetroffen, meer dan 30 mensen worden nog vermist, zei Sagar. Bij de slachtoffers gaat het vooral om gastarbeiders, die in de bouw werkten. Vijf voor de bouw verantwoordelijke mensen zijn volgens de nieuwszender NDTV opgepakt, omdat ze zich vermoedelijk niet aan de veiligheidsnormen hebben gehouden.

'Levenden wachten op hulp'

De 35-jarige Meenammal verklaarde na haar redding in de Times of India, dat nog veel van haar collega's levend onder de brokstukken liggen en op hulp wachten. Moessonregens bemoeilijken het werk van de meer dan 400 hulpverleners om tot bij de bedolven mensen te geraken. Volgens de politie kunnen de reddingswerken nog enkele dagen duren.

De helpers tillen met kranen betonplaat per betonplaat op, vooraleer ze door de stalen gevlochten matten kunnen snijden, met schoppen graven en speurhonden sturen. "We vorderen slechts langzaam door het puin omdat er nog overlevenden onder kunnen liggen", zei Sagar.

Bouwregels geschonden

De regering van de deelstaat Tamil Nadu verhoogde inmiddels de schadeloosstelling voor de families volgens het Indiase persbureau IANS naar omgerekend 8.500 euro. Regeringsleidster J. Jayalalithaa verklaarde aan lokale media dat het gebouw niet volgens de regels werd geconstrueerd, omdat de bouwheer verschillende voorschriften naast zich nad neergelegd.

Belga, foto Reuters

MEEST RECENT