Uruguayaanse president: 'FIFA-top is bende hoerenzonen'

Uruguayaanse president: 'FIFA-top is bende hoerenzonen'

Uruguayaanse president: 'FIFA-top is bende hoerenzonen'

Print
De Uruguayaanse president José Mujica heeft na de uitschakeling van het nationale elftal en het speelverbod voor aanvaller Luis Suarez de Wereldvoetbalbond FIFA zwaar beledigd. Bij de thuiskomst van de ploeg na het WK in Brazilië, noemde hij de top van de Wereldvoetbalbond een "bende hoerenzonen".

De uitspraken van Mujica, toen hij de nationale ploeg op de luchthaven Carrasco in Montevideo zondag verwelkomde, werden opgenomen door de staatstelevisie en kwamen op het internet terecht. Na de belediging legde Mujica de hand op de mond, maar liet de cameraman toch toe het beeldmateriaal openbaar te maken.

"Fascistische sancties"

De president nam bovendien opnieuw de sanctie van Liverpool-aanvaller Luis Suarez op de korrel. Die kreeg een speelverbod van 9 interlands. Ook mag hij vier maanden geen "aan voetbal gerelateerde activiteiten" uitvoeren. "Ze konden hem straffen, maar niet met fascistische sancties", zei hij. Eerder uitte hij al kritiek op de beslissing van de FIFA. Volgens hem koelt de Wereldvoetbalbond zijn woede op "een klein landje".

Uruguay verloor zaterdag in de achtste finales met 2-0 tegen Colombia. Eerder had Suarez zijn straf gekregen omdat hij de Italiaanse verdediger Giorgio Chiellini in de schouder had gebeten tijdens de groepswedstrijd tussen beide landen. De afwezigheid van de aanvaller werd aangehaald als een van de redenen voor de uitschakeling.

Belga, foto AFP