Mols koppel neemt deel aan Mongol Rally 2014

Mols koppel neemt deel aan Mongol Rally 2014

Mols koppel neemt deel aan Mongol Rally 2014

Print
Mol - Charlotte, de oude Citroën Saxo die Tessa Caers (33) en Nicolas Viktor (33) van de sloop hebben gered, werd de afgelopen weken in orde gebracht om naar Mongolië te kunnen rijden. Het koppel start op 14 juli in de Mongol Rally 2014 en sponsort op die manier enkele goede doelen.
Het idee om deel te nemen aan de Mongol Rally ontstond in India, waar Nicolas tijdens één van zijn reizen toevallig met een Australiër aan tafel belandde die erover begon. In het voorjaar van 2012 kwam Nicolas, ook per toeval, Tessa tegen in Nepal. Nicolas was toen bezig aan een reis van een jaar, Tessa was een half jaar van huis weg met een vriendin. Niet lang later werden de globetrotters een koppel en begonnen ze samen te dromen om deel te nemen aan de Mogol Rally. De beslissing om zich in te schrijven was dan ook snel genomen.

"Het officiële vertrek vindt plaats op 20 juli in Tsjechië, op 14 juli vertrekken we thuis al om tijdig daar te geraken", vertelt Tessa. "De bedoeling van de Rally is niet om eerst daar te geraken maar vooral om zonder al te veel brokken aan te komen. Wie meerijdt kan op allerlei manieren geld inzamelen om te storten aan goede doelen. De organisatie vraagt om sowieso een bedrag over te maken aan Cool Earth, zij houden zich bezig met de bescherming van het regenwoud. Wij kozen nog twee extra goede doelen: Make A Wish Belgium en Debbiefiet. Om geld te verzamelen hebben we al een spaghettidag georganiseerd en wafels verkocht. We krijgen ook kilometersponsoring van vrienden en familie, in totaal zullen we 16.000 kilometer afleggen. Mensen kunnen ons ook uitdagen onderweg in ruil voor een donatie. Zo moet ik al in elk land dat we passeren telkens een ander djemberitme spelen op een lokaal muziekinstrument."

Meer informatie vindt u op http://lowmongolia.weebly.com/.

Lees meer in Gazet van Antwerpen - Editie Kempen

Sofie Verheyen

Foto Joren De Weerdt
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio