"Sierre was een ongeval, en niets anders"

Sierre was een ongeval, en niets anders

"Sierre was een ongeval, en niets anders"

Print
De weduwe van de chauffeur die aan het stuur zat op het moment van het tragische busongeval in Sierre reageert tevreden op de seponering van het strafonderzoek naar de busramp door het Zwitserse gerecht.

Lees ook: Parket seponeert onderzoek busongeval Sierre

"Hieraan vooraf ging een heel grondig en lang onderzoek, gevoerd door Zwitserse topexperten. Meermaals was het einde in zicht, maar werden er extra onderzoeken aangevraagd en uitgevoerd. Deze hebben echter nooit iets extra opgeleverd. Laat dit het grootste bewijs zijn, dat wat er op 13 maart 2012 gebeurd is, een ongeval was, en niets anders", stelt Evy Laermans maandag.

Oorlog

De weduwe betreurt tegelijk de beslissing van enkele ouders van slachtoffertjes om zelf een onderzoeksbureau in te schakelen dat op hun vraag de busramp in Sierre volledig zal reconstrueren.

Volgens Laermans is er geen sprake van objectiviteit en wordt "een gevaarlijk spel gespeeld door vooraf reeds te beweren dat niets anders dan zelfmoord aan de basis van het ongeval kan liggen".

"Ze voeren een rechtstreekse oorlog met mijn man als inzet, en dat kan ik niet langer aan. (...) Men weet wat men wil bewijzen en hoe men dat moet doen", klinkt het nog.

Belga

MEEST RECENT