Zeven jaar cel voor handtasdief die bejaarden viseerde

Zeven jaar cel voor handtasdief die bejaarden viseerde

Zeven jaar cel voor handtasdief die bejaarden viseerde

Print
Deurne - De correctionele rechtbank heeft Mostafa S. (39) uit Antwerpen veroordeeld tot zeven jaar cel, omdat hij zes bejaarde dames met geweld van hun handtas had beroofd. Enkele slachtoffers waren daarbij zwaar ten val gekomen en liepen breuken of kneuzingen op. Hij moet drie van hen in totaal bijna 8.900 euro aan schadevergoedingen betalen.

Tussen 3 december 2013 en 20 januari 2014 vonden er in Deurne-Noord 32 grijpdiefstallen plaats. Voor zes daarvan was Mostafa S. verantwoordelijk. Hij had het gemunt op weerloze bejaarde vrouwen die zich niet konden verzetten, wanneer hij de aanval op hun handtas inzette. De beklaagde selecteerde zijn slachtoffers vaak op de tram en stapte dan aan dezelfde halte af.

Bij de overvallen schuwde hij geen geweld. Op 14 januari sleurde hij zo hard aan de handtas van een 85-jarige dame dat ze zwaar op haar heup terecht kwam. Twee dagen later maakte hij al een nieuw slachtoffer: ook die dame viel op de grond en verwondde zich aan haar hoofd en heup. Op 18 januari sloeg hij opnieuw toe en duwde hij een 84-jarige vrouw op de grond. Ze brak haar heiligbeen en kneusde haar staartbeen.

Mostafa S. trakteerde zich na iedere overval op een lijntje cocaïne. Met de rest van het buitgemaakte geld liet hij zich masseren, ging hij naar prostituees en overnachtte hij in hotels. De beklaagde betwistte de feiten niet. Hij werd vorig jaar al tot dertig maanden cel veroordeeld in een gelijkaardige zaak.

Archieffoto

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio