Dorpsgezicht blijft behouden

Dorpsgezicht blijft behouden

Dorpsgezicht blijft behouden

Print
Rumst - Het voormalige Rumstse gemeentehuis is verkocht aan. Jos De Wael, de nieuwe eigenaar, wil het gebouw behouden en gebruiken als kantoor voor zijn overslagbedrijf ODTH.
Het statige gebouw aan Markt 1 werd nog voor de Belgische onafhankelijkheid in 1830 opgetrokken. Het deed destijds dienst als bakkerij met winkelruimte.
Restanten daarvan zijn nog steeds te zien op de zolderverdieping en de kelder.

Het werd later verkocht en het toenmalige gemeentebestuur werd eigenaar. Het gebouw bleef het gemeentehuis tot begin 1977 de gemeente fusioneerde met Reet en Terhagen. Daarna deed het gebouw dienst als bijkantoor van de Rupelpolitie. Sinds kort nam de politie echter ook plaats in het voormalige gemeentehuis aan het Koningin Astridplein in Reet. Het Rumstse schepencollege stelde het gebouw begin dit jaar te koop.

Jos De Wael, zaakvoerder van het overslagbedrijf ODTH bood het door het college vooraf opgestelde bedrag van 415.000 euro. "Het is mijn bedoeling het gebouw enkel binnenin aan te passen om het te kunnen gebruiken als kantoor. Het gebouw is verder nog in prima staat en aan de buitenzijde is het inderdaad te mooi om aan te tornen." Jef Wijckmans
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio