Werknemers Bosch Tienen  opnieuw aan de slag

Werknemers Bosch Tienen opnieuw aan de slag

Werknemers Bosch Tienen opnieuw aan de slag

Print
De werknemers van ruitenwisserfabrikant Robert Bosch Produktie in Tienen hebben maandagmorgen om 6 uur terug het werk hervat na een staking die midden vorige week spontaan uitbrak naar aanleiding van de aankondiging dat er tegen 2020 410 van de circa 1.060 jobs geschrapt zullen worden. Directie en vakbonden hadden om 10 uur een eerste contact over deze zware herstructurering.

De directie maakte vorige week donderdag tijdens een bijzondere ondernemingsraad bekend dat het de productie van de conventionele wisbladen tegen 2020 - wegens niet langer competitief - geleidelijk afbouwt. Hierdoor staan de jobs van 280 arbeiders en 130 bedienden op de tocht. Al de dag voordien legden de werknemers spontaan het werk neer. Zoals de vakbonden donderdag aankondigden werd maandagmorgen het werk terug hervat.

"De rust is inmiddels weergekeerd in de fabriek. Maandagmorgen hebben we tijdens een eerste contact met de directie afspraken gemaakt met betrekking tot de informatie- en consultatiefase over dit collectief ontslag. Tijdens de 2e week van juli wordt daarmee van start gegaan. Gehoopt wordt dit sociaal overleg tegen december te kunnen afronden", aldus vakbondsman Luc Muller (ABVV).

De vakbonden hopen tijdens deze onderhandelingen in de eerste plaats zoveel mogelijk jobs te redden. "We gaan op alle manieren zoveel mogelijk van dat aantal van 410 proberen af te dingen", aldus Muller. Voorlopig zijn er geen nieuwe acties meer gepland al zijn deze in de toekomst geenszins uitgesloten. "Eerst afwachten hoever de directie wil gaan tijdens deze onderhandelingen", aldus Muller.

.

Nu in het nieuws