Microsoft voorspelt winst België tegen VS op WK

Microsoft voorspelt winst België tegen VS op WK

Microsoft voorspelt winst België tegen VS op WK

Print
Cortana, het personal assistant-systeem van de Windowstelefoon, kreeg dit weekend een voorspellingsupgrade voor het WK. Het snufje voorspelt de winst van de Rode Duivels tegen de VSA.

Cortana werd ontwikkeld als tegenhanger van Siri, de personal assistant van de iPhone. Beide systemen helpen de gebruiker met allerlei taken, van het zoeken naar een lokale pizzeria tot de courante beurscijfers. De ontwikkelaars van Microsoft voegden dit weekend een leuke upgrade toe aan Cortana. De assistent kan vanaf dit weekend namelijk voorspellingen doen over het WK.

Dit weekend was de vuurdoop voor het assistent-systeem. Een doop die Cortana overigens met glans doorstond. De assistent voorspelde dat Brazilië, Columbia, Nederland en Costa Rica doorgingen naar de kwartfinales. De eerste vier voorspellingen waren dus succesvol. Na dit huzarenstukje was het de beurt aan het Belgische elftal. Volgens Cortana zullen de Duivels het halen van de VSA. Door het succes van de vorige voorspellingen is er dus zeker wel een kans, als het van Microsoft afhangt tenminste.

SiSt

Foto The Verge