Stakingsactie cipiers Leuven-Centraal breidt uit

Stakingsactie cipiers Leuven-Centraal breidt uit

Stakingsactie cipiers Leuven-Centraal breidt uit

Print
De stakingsacties van de cipiers in de gevangenis van Leuven-Centraal tegen het personeelstekort zijn maandag uitgebreid. Nadat er sinds vorige donderdag gestaakt wordt tussen 12 en 16 uur door de cipiers die in het continu systeem werken, is maandag om 7 uur ook het personeel dat overdag in diensten werkt zoals werkplaatsen, onderhoud en bibliotheek niet aan de slag gegaan. Ze blokkeren ook de industriële toegangspoort tot de gevangenis.

Het gemeenschappelijk vakbondsfront eist al maandenlang bijkomende aanwervingen voor Leuven-Centraal. Sinds januari kampt deze gevangenis immers met een personeelstekort van 14 voltijdse krachten bij de bewaking en 6 voltijdse bij de administratie. Als gevolg van dit tekort moeten personeelsleden soms 7 dagen op 7 werken en kunnen heel wat rustdagen niet worden opgenomen, wat zwaar weegt op de privésituatie.

"We hebben de acties maandag uitgebreid omdat we sinds de start van de werkonderbreking vorige week niets meer gehoord hebben van het hoofdbestuur. Door de nieuwe acties vandaag is er geen gevangenisarbeid mogelijk, wat financieel verlies betekent voor de overheid. De andere cipiers zullen vanmiddag tussen 12 en 16 uur opnieuw het werk neerleggen. We hebben het hoofdbestuur vanmorgen laten weten dat de acties vanaf morgen/dinsdag mogelijk nog zullen uitgebreid worden", aldus Gino Hoppe, federaal vakbondssecretaris van het ACOD.

Nu in het nieuws