Opnieuw breuk in waterleiding Kruisstraat

Print
Heist-op-den-Berg - De inwoners van de Kruisstraat in Wiekevorst zaten donderdag- en vrijdagochtend zonder stromend water. De oorzaak was een breuk in de waterleiding. Hetzelfde probleem zorgde er twee jaar geleden ook al voor onaangename verrassingen.
"De problemen met de waterleiding in de Kruisstraat slepen nu al geruime tijd aan", legt gemeenteraadslid Joris De Preter (N-VA) uit. "Door de grote doortocht van zware vrachtwagens geraakte destijds niet alleen het wegdek zwaar beschadigd, maar ontstond er ook een breuk in de waterleiding. Hierdoor zaten de bewoners twee jaar geleden al enkele keren zonder water. Ondanks beloftes, is de breuk nog steeds niet definitief hersteld."

De Preter geeft wel toe dat het aantal vrachtwagens dat door de straat rijdt ondertussen aanzienlijk afnam. "Hierdoor heeft de tijdelijke herstelling het allicht zo lang uitgehouden. Het toenemende verkeer dat er vorige week wegens de kermis in het dorp moest passeren, heeft waarschijnlijk een nieuwe breuk in de waterleiding doen ontstaan", gaat het raadslid voort. "Wij vragen dan ook om dit dossier met spoed te behandelen, zodat alle inwoners van de Kruisstraat in de toekomst opnieuw fris gewassen naar hun werk kunnen vertrekken."

Toen de waterleiding het twee jaar geleden begaf, stelden enkele leden van het Kruisstraatcomité voor om gebruik te maken van de sanitaire voorzieningen van burgemeester Luc Vleugels (CD&V), die zelf in Wiekevorst woont. Hij reageerde toen positief, maar de situatie lijkt hem nu nogmaals erg dwars te zitten. "De ondergrondse nutsvoorzieningen in de Kruisstraat krijgen nog in het najaar een grondige opknapbeurt, ik begrijp alle commotie dus niet goed", reageert de burgemeester. De vraag of de buren bij hem mogen komen douchen, vond hij niet relevant. "In eerste instantie zal Pidpa in dit hele gebied van Wiekevorst nieuwe rioleringen aanleggen. Ze zullen dan meteen ook oordelen of de waterleiding al dan niet aan complete vernieuwing toe is. De gemeente maakt van die gelegenheid zelfs gebruik om de straat op te frissen en op eigen initiatief nieuwe fietspaden aan te leggen. Of de breuk in de waterleiding een gevolg is van verzakkingen in wegdek, zal Pidpa-Hidrorio moeten vaststellen. Maar de verzakkingen in het wegdek zijn op hun beurt dan weer te wijten aan de rioleringen die dringend aan vernieuwing toe zijn, niet zo zeer aan het zware verkeer dat er ooit passeerde", zegt Vleugels.

KVRO

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio