"We hebben zelfde droom"

We hebben zelfde droom

"We hebben zelfde droom"

Print
Sint-Niklaas - Annick Laureys en Marc De Brouwer uit Sint- Niklaas zijn onderweg naar Compostela. Zij ondernemen die tocht ten voordele van de nieuwe vzw De Bijs. Die willen een nieuwe thuis creëren voor kinderen met een verstandelijke en/of motorische beperking.

Beide leden van WTC Als We Maar Bollen (AWMB) werken bij het stadsbestuur van Sint-Niklaas. Laureys is preventieadviseur en De Brouwer ploegbaas bij de Groendienst. "We hopen de tocht in drie weken te klaren, maar namen voor alle zekerheid een maand vakantie", knipoogt Annick Laureys.

"Omdat we enkele leden van de vzw kennen, vroegen we ons bij het plannen van onze tocht naar Santiago de Compostela (Spanje) af waarom we die sportieve uitdaging niet aan het goede doel zouden koppelen. Zo gezegd, zo gedaan. Met de tocht hopen we de geboorte van vzw De Bijs een duwtje in de rug te geven. Als ervaren wielertoeristen is het voor ons wel de eerste keer dat we ons aan zo'n tocht wagen. We kozen voor Compostela omdat het nu eenmaal een uitgestippelde route richting zon is."

Voor het stadhuis werd het echtpaar uitgewuifd door een twintigtal supporterende familieleden, vrienden en clubgenoten. Onder hen ook vier van de oprichters van vzw De Bijs: Leen Goeman, Gert Van De Wielle, Koen Van de Putte en Ward Bohé. Zij zijn ouders van kinderen met een verstandelijke en/of motorische beperking. "Wij stellen vast dat er te weinig opvang is voor onze kinderen", zeggen de ouders. "Er zijn lange wachtlijsten en zodra er een plaats vrijkomt, is het ellebogenwerk om ze in de wacht te slepen en toch komen alle ouders op voor kinderen die recht moeten hebben op dezelfde opvangmogelijkheden." De oprichters van de vzw stellen zich tot doel om met De Bijs een nieuwe thuis te creëren voor hun kinderen.

Lees meer in Gazet van Antwerpen- Editie Waas & Dender

Yves Vrebos

Foto Stefaan Van Hul

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio