"Jeugdhuis overleeft niet zonder akkoord"

Jeugdhuis overleeft niet zonder akkoord

"Jeugdhuis overleeft niet zonder akkoord"

Print
Hamme - In een open brief aan het gemeentebestuur en de Hammenaren laat jeugdhuis 't Klokhuis weten dat het klaar staat voor een verhuis naar JC Den Appel. Zij hopen dat er na een bezinningsperiode een akkoord komt over het subsidiereglement. Anders is het over en uit.

Frederik Vermeire, voorzitter van JH 't Klokhuis, wijst erop dat zijn jeugdhuis al jaren meewerkt aan de plannen voor een nieuw jeugdcentrum, ook al waren er tegenvallers zoals de inkrimping van het gebouw om financiële redenen.

"We beseffen dat het jeugdhuis geen toekomst meer heeft in de Ring. Een rijhuis in het centrum zorgt onvermijdelijk voor overlast. Al maanden geleden maakten we afspraken over leveranciers en huurprijzen. We beseffen dat ook de gemeente veel inspanningen deed, niet alleen financiële."

De raad van bestuur ging volgens Vermeire grotendeels akkoord met de overeenkomst tussen de gemeente en 't Klokhuis over de doelstellingen van het JH en het gebruik van de polyvalente zaal. "Het schoentje wringt in het subsidiereglement, dat nadelig is voor jeugdhuis. 't Klokhuis is nog altijd bereid deze opdracht op te nemen, al werken we nu met slechts één deeltijds personeelslid. Financieel komen we niet rond als we de beslissingen van de gemeente aanvaarden. We hebben per jaar slechts 10.000 euro winst. Het runnen van het jeugdhuis wordt geraamd op 25.000 euro aan huur, tewerkstelling, energie, uitrusting, activiteiten, enz."

Er zijn volgens Yarrid Kinders, ondervoorzitter van 't Klokhuis, oplossingen. "We kunnen na een bezinningsperiode en het opnieuw bekijken van het dossier weer samen rond de tafel gaan zitten met een open geest. Hopelijk komen we dan tot een akkoord dat beide partijen tevreden stelt en een leefbaar bruisend jeugdhuis garandeert."

Lees meer in Gazet van Antwerpen - Editie Waas & Dender

Wim Onselaere

Foto Stefaan Van Hul

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio