Gestolen auto in brand gestoken

Gestolen auto in brand gestoken

Gestolen auto in brand gestoken

Print
Rijkevorsel - Onbekenden parkeerden in de nacht van zaterdag op zondag een Mercedes ML achter een loods op de Oude-baan in Rijkevorsel. Ze staken de auto er in brand en vluchtten daarna weg. Het gaat om een Nederlandse auto met gestolen nummerplaten. De politie onderzoekt de zaak.

Jef Aernouts en May Vermeiren, zaakvoerders van melkveeboerderij Torenhof op de Oude Baan, werden zondag om 4.30u uit hun bed gebeld door de buurvrouw. Achter een van hun loodsen, waar enkele van hun landbouwmachines in gestald staan, woedde een hevige brand. "We waren nog maar een uurtje thuis, we kwamen van een feest", vertelt Aernouts. "De buurvrouw zei dat ze geknetter en lawaai achter de loods hoorde. Ze had ook gemerkt dat een auto er razendsnel wegreed. Bovendien scheen er licht achter de loods. Samen met mijn zoon ben ik er meteen naartoe gelopen, maar toen kwam er al een grote rookwolk boven de loods uit."

De brandweer en politie waren verwittigd door enkele buurtbewoners die wakker waren geworden. "Eerst hebben we onze ezel Corneel in veiligheid gebracht", zegt Arnouts. "De loods staat in zijn wei. We vreesden eerst dat er misschien nog iemand in de auto zat, maar dat was gelukkig niet zo. De ruiten knalden uit de auto van de hitte, we konden zelfs niet in de buurt komen om te kijken of er iemand inzat. De auto brandde zo hard dat de pompiers moeite hadden met blussen."

Lees meer in Gazet van Antwerpen- Editie Kempen

Sofie Verheyen

Foto BFM

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio