Tot zes jaar cel voor Chileense ramkrakers

Tot zes jaar cel voor Chileense ramkrakers

Tot zes jaar cel voor Chileense ramkrakers

Print
Wijnegem - De correctionele rechtbank heeft zes Chilenen veroordeeld tot zes jaar cel. Ze waren speciaal naar België gekomen om zich hier via inbraken en diefstallen te verrijken. Ze pleegden een twintigtal feiten, waaronder de ramkraak op juwelier Versato in het Wijnegem Shopping Center. Zeven anderen kregen celstraffen van zes maanden tot vier jaar, omdat ze de wapens hadden geleverd, de buit hadden verkocht of als tussenpersoon waren opgetreden.

De Chilenen waren op 30 april 2013 met een pick-up door de inkomdeuren van het Shopping Center gereden. Vijftig meter verderop beukten ze er de stalen rolluiken van de juwelier mee open. Ze maakten 177.000 euro aan juwelen buit. Op hun vluchtweg strooiden ze kraaienpoten om politievoertuigen de pas af te snijden.

De pick-up was samen met een Fiat Doblo gestolen op een bouwwerf in Antwerpen. De politie merkte de Fiat op in Deurne en hield hem in de gaten. Op 16 mei 2013 reden de Chilenen ermee naar een juwelier in het Nederlandse Zundert. Ze bedreigden het personeel en de klanten met vuurwapens en sloegen de etalages stuk. Ze stalen voor 27.500 euro aan juwelen en lieten opnieuw kraaienpoten in hun kielzog achter.

De beklaagden werden later die dag gearresteerd in een pand aan de Arendhofslaan in Deurne. Daar werden juwelen van de ramkraak en de overval teruggevonden, alsook wapens en buit van andere inbraken. De Chilenen pleegden nog 22 andere feiten, waaronder twee ramkraken op een juwelier en een optiek in Antwerpen. Ze moeten hun slachtoffers ruim 424.000 euro aan schadevergoedingen betalen.

Foto BFM

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio