Dorpsgezicht blijft behouden

Dorpsgezicht blijft behouden

Dorpsgezicht blijft behouden

Print
Rumst - Het voormalige Rumstse gemeentehuis is verkocht. Jos De Wael, de nieuwe eigenaar, wil het gebouw behouden en gebruiken als kantoor voor zijn overslagbedrijf ODTH.

De eerste koopdag leverde een bod van 120.000 euro op voor het gebouw aan Markt 1 in Rumst. Het schepencollege hoopte op meer en schreef aannemers aan die het mochten afbreken om er een appartementsgebouw op te trekken.

Veel inwoners betreurden die beslissing, maar ondertussen kunnen zij op beide oren slapen. Jos De Wael, zaakvoerder van het overslagbedrijf ODTH bood het door het college vooraf opgestelde bedrag van 415.000 euro. "Het is mijn bedoeling het gebouw enkel binnenin aan te passen om het te kunnen gebruiken als kantoor. Het gebouw is verder nog in prima staat en aan de buitenzijde is het inderdaad te mooi om aan te tornen", zegt De Wael.

Het gebouw werd nog voor de Belgische onafhankelijkheid in 1830 opgetrokken. Het deed toen dienst als bakkerij met winkelruimte. Restanten daarvan zijn nog te zien op de zolderverdieping en in de kelder. Het gebouw bleef dienst doen als gemeentehuis tot de gemeente begin 1977 fusioneerde met Reet en Terhagen. De vergaderzaal moest plots 23 raadsleden plaatsgeven, wat niet lukte. Op die eerste vergadering werd beslist naar het gemeentehuis in Reet te trekken. Daarna deed het gebouw dienst als kantoor van de Rupelpolitie, maar sinds kort nam die plaats in het voormalige gemeentehuis van Reet. Het Rumstse schepencollege stelde het gebouw begin dit jaar te koop.

Lees meer in Gazet van Antwerpen- Editie Zuid

Tekst en foto Jef Wijckmans

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio