Slachterij wenkt voor hennen Kippenvreugde

Slachterij wenkt voor hennen Kippenvreugde

Slachterij wenkt voor hennen Kippenvreugde

Print
Boechout - De kans is groot dat de 170 hennen van vzw Kippenvreugde in de Hellestraat in Boechout binnenkort aan een opkoper voor de slacht worden verkocht. Tegen de nieuwe open stal die Mil Van Muylder (53) deze week wou optrekken, werd meteen klacht ingediend.

Nog twee maanden en hennenasiel Kippenvreugde mag zijn eerste kaarsje uitblazen. Al valt het af te wachten of de vzw die datum haalt. De moed is bezieler en dierenvriend Mil Van Muylder (53) in de schoenen gezakt. De man uit Berchem huurt sinds augustus 2013 een lapje grond van een gravin in de Hellestraat, waar hij een 170-tal kippen laat scharrelen. Van Muylder maakte een open schuilstal helemaal dicht en richtte een tweede gesloten hok op. Dit voorjaar werd een anonieme klacht tegen hem ingediend over een bouwovertreding.

Omdat de gemeente Boechout sympathie had voor zijn project, werd aan Van Muylder voorgesteld om zijn kippenhok naar de bouwgrond aan de straatzijde te verplaatsen. Maar ook tegen dat idee diende iemand klacht in. Van Muylder moet nu een open constructie achteraan bouwen. "De voorbije week wou ik beginnen met de bouw van die open stal. Ik had maar net vier palen in de grond gezet, of ik kreeg al de politie op bezoek.

Volgens Van Muylder wil de helft van Boechout dat hij blijft en wil de andere helft dat hij vertrekt. "De mensen die hier eitjes komen kopen, proberen me te helpen. Zo zag het er even naar uit dat ik een weide van de Turkse gemeenschap wat verderop kon huren, maar zij wilden er uiteindelijk geen kippen op. Alles is hier peperduur. Voor een lapje grond van duizend vierkante meter vragen ze 3000 euro per jaar."

Lees meer in Gazet van Antwerpen- Editie Zuid

Tekst en foto Kristin Matthyssen

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio