"Namen van alle slachtoffers worden vermeld op borden"

Namen van alle slachtoffers worden vermeld op borden

"Namen van alle slachtoffers worden vermeld op borden"

Print
Wuustwezel - In heel Vlaanderen wordt de Eerste Wereldoorlog nog vier jaar groots herdacht. De gemeente Wuustwezel laat in dat kader de monumenten voor de gesneuvelden in de Eerste en Tweede Wereldoorlog in Wuustwezel centrum, Loenhout en Gooreind restaureren.

"Twee jaar geleden hebben we het monument in Gooreind al opgeknapt, maar we waren toen al van plan om ook die van Loenhout en Wuustwezel onder handen te nemen", zegt Mai Van Thillo (CD&V), schepen van Cultuur en Erfgoed. "Met dat laatste zijn we nu gestart. Het monument zal schoongemaakt en voor een stuk gerenoveerd worden. De rododendrons die het monument wat verdoezelden, hebben we nu verwijderd."

"Op de vrijgekomen ruimte willen we borden plaatsen waarop de namen van alle slachtoffers worden vermeld, zowel burgers als militairen. Op die manier kunnen de slachtoffers die nu vrij anoniem op de kerkhoven begraven liggen ook herdacht worden. De Amerikaanse en Britse militairen die in Wuustwezel gevallen zijn, worden ook genoemd. Verder wordt er op de panelen een woordje uitleg gegeven over de geschiedenis van het monument."

Lees maandag meer in Gazet van Antwerpen - Editie Noord

JEROEN DE BRUYN
Foto LUMA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio