Geschiedenis leeft in Kamp Noord

Geschiedenis leeft in Kamp Noord

Geschiedenis leeft in Kamp Noord

Print
Brasschaat - Het Kamp Noord in Brasschaat kreeg met Historia Mundi de wereldgeschiedenis over de vloer. De militairen maakten van de gelegenheid gebruik om het Gunfire museum te openen en opendeurdag te houden in het Bataljon Artillerie.

De drie attracties trokken het voorbije weekend een massa bezoekers die tijdens hun lang traject geregeld op een re-enactement werden vergast. Zo toont Historia Mundi de wereldgeschiedenis, beginnend bij de prehistorie en eindigend in de naoorlogse periode.

De deelnemers die zich moeiteloos in hun rol van historisch figurant inleven, kwamen van overal. Zo zorgde een gezin uit Namen voor een intiem victoriaans tafereel. Vader Jérôme, moeder Cathérine en dochter Mina genoten van een picknick in 19de eeuwse stijl.

"Meestal zitten wij in de middeleeuwen, maar voor deze editie kozen we voor het victoriaanse tijdperk. Alle kostuums hebben we zelf gemaakt. We doen dit puur voor het plezier", vertelt Cathérine, wiens dochtertje er geen probleem van maakte een weekend in het verleden door te brengen. "Wij proberen het dagelijkse leven van de burger uit te beelden. Het gaat niet alleen om veldslagen en oorlogen."

De bezoeker maakte tijdens zijn historische wandeling kennis met bijzondere activiteiten. Zo kreeg hij een middeleeuws gevecht voorgeschoteld en kon hij zien hoe men met de eerste kanonnen uit de geschiedenis vuurde.

Lees meer in Gazet van Antwerpen- Editie Noord

Jan Brys

Foto W&F

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio