Betonblokken remmen auto's af

Betonblokken remmen auto's af

Betonblokken remmen auto's af

Print
Het aanleggen van rijbaankussens, betonblokken en plooibakens moet de verkeersveiligheid van voetgangers verhogen in enkele straten in Antwerpen en Deurne. Op termijn moeten deze punten definitief worden aangepakt.

In Antwerpen zal er een bijkomend betonnen rijbaankussen worden geplaatst in de Graaf Van Hoornestraat aan huisnummer 3-5, in de richting naar de Leopold de Waelplaats toe. Zo'n drempel zet bestuurders aan om de snelheidsbeperking te respecteren.

In Deurne evalueerde het stadsbestuur die ingreep in de Haviklaan. Daaruit blijkt dat het verplaatsen van enkele plooibakens en het aflijnen van de parkeerstroken de ingreep nog zou kunnen verbeteren. De straat versmalt, waardoor chauffeurs voorzichtiger en trager rijden.

Nog in Deurne kiest de stad ervoor om de voetgangersoversteekplaats naar de trambaan in de Ruggeveldlaan te beveiligen. Aan de Seraphin De Grootestraat, waar een school is gevestigd, worden betonblokken geplaatst om een veilige oversteekplaats te creëren over de trambaan. Dat gebeurt in afwachting van de heraanleg van de oversteekplaatsen.

Lees meer in Gazet van Antwerpen- Editie Stad

Sacha Van Wiele

Foto Dirk Kerstens

.

Nu in het nieuws