't Zuid verwelkomt Kippenboetiek

't Zuid verwelkomt Kippenboetiek

't Zuid verwelkomt Kippenboetiek

Print
Antwerpen - Wie graag kip lust, kan vanaf deze maand terecht in de Kippenboetiek. Kim Belmans (38) maakt al haar gerechten zelf. Eén belangrijk aspect: alles draait om kippenvlees. Niets meer, niets minder.

Waterzooi met kip, gebakken rijst met kip, gebraden kip, gehaktballen met kip, … Kim Belmans, ook wel Kim Kip genoemd, vond dat er op het Antwerpse Zuid een tekort was aan een goede kippenzaak. "Het was kiezen tussen een traiteurzaak of een viswinkel", vertelt ze. "Ik koos voor de eerste optie, omdat je met kippenvlees heel wat kan maken. Volau- vent, waterzooi, soep, kip-curry, … het aanbod aan gerechten is oneindig."

Toen haar oma na een brainstorm de naam 'Kippenboetiek' verzon, was ze direct verkocht. De winkel werd dan ook ineens aangekleed als luxueuze boetiek. "Ik wou het er anders laten uitzien dan een klassieke traiteur of slager. De klanten worden hier getrakteerd op een knap interieur, een loungemuziekje en zelfs een koffie. Ik werkte samen met een architect om het interieur vorm te geven."

Lees meer in Gazet van Antwerpen- Editie Stad

Ellen Bogaert

Foto Sarah Van den Elsken

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio