Bluegrass en Titsenbier lokt ook Finnen

Bluegrass en Titsenbier lokt ook Finnen

Bluegrass en Titsenbier lokt ook Finnen

Print
Ranst - Het tweede Low Country Bluegrass festival in Oelegem lokte muzikanten en bezoekers tot uit het hoge noorden naar Oelegem. Het lokale Titsenbier was voor heel wat muziekliefhebbers een extra troef.
De broers Dieter en David van Peteghem zien het als hun missie om bluegrass bekender te maken. Daarom opende het tot nu toe enige bluegrass festival van het land op vrijdagavond met een gratis concert van de groep Rawhide. “Er kwamen zo’n kleine driehonderd mensen luisteren en daar zijn we heel blij mee. Een aantal bezoekers kochten zich meteen een ticket voor het verder festival. We wilden het plaatselijke publiek laten kennis maken met bluegrass en dat is zeker geslaagd.” Bij de bezoekers op vrijdag was er ook het Finse koppel Jari en Minna Uusitalo. Ze namen op maandagnamiddag met hun zwerfwagen de ferry vanuit Helsinki en arriveerden op vrijdag in Oelegem.

“We woonden een zestal jaren in de States en daar zijn we echt verliefd geworden op bluegrass. Mijn vrouw had dit festival op internet ontdekt en dat vonden we een interessante stop op onze vier weken durende trip door Europa. We trekken ook nog naar Frankrijk, Luxemburg en Duitsland. We krijgen hier op zondagmorgen een gratis ontbijt en ook het Titsenbier hebben we al leren waarderen. We wandelen van de muziekzaal naar onze camper op de kampeerwei. Makkelijker kan het niet.” Ook bij de Nederlandse groep ‘The Campfire Collaboration’ klinkt het even positief.

“We staan hier met onze auto in de kampeerzone en genieten van de losse sfeer. Bluegrass muzikanten hebben niet de pretentie van andere popmuzikanten. We zijn het gewoon om op te treden in parochiezaaltjes of tenten en we kamperen hier tijdens het weekend. De sfeer is uitstekend en het Titsenbier smaakt bijzonder lekker” zeggen de Nederlandse Limburgers die met meerstemmige zang en instrumenten als de mandoline, de banjo en de dobro eigen nummers en traditionals brengen.

Sylvain Liekens

Foto Dirk Van de Velde
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio