School heeft 3 reden om te feesten

School heeft 3 reden om te feesten

School heeft 3 reden om te feesten

Print
Borgerhout - Het schooljaar is voorbij en de vakantie is begonnen. Het Instituut Maris Stella ? Sint Agnes op de Turnhoutsebaan eindigde dat schooljaar met een feest. En daar had de school 3 goede redenen voor.
Vorige week lanceerde het IMS de CD "Sing it loud". Deze CD wordt vol gezongen door leerlingen en oud leerlingen. Het was een samenwerkingsproject met het district Borgerhout. Adjunct directeur Lies Lenaerts legt uit waarom de school heeft meegedaan: "Wij zijn een ?Brede School'. Wij willen daarom ook meedoen aan jongerenactiviteiten buiten het schoolse gebeuren."

Daarnaast hebben de leerlingen van het 7de jaar kantoor in het kader van hun studies een minionderneming opgezet. Zij organiseerde een benefiet voor de sociale organisatie Al Ikram. Lenaerts hierover: "wij willen niet dat de leerlingen grijpen naar de zoveelste commerciële activiteit waarbij snoep verkocht wordt. Daarom stimuleren wij hen om een culturele activiteit uit te voeren." De minionderneming was een succes en de gelegenheidsondernemers konden dan ook 2500 euro aan Al Ikram overhandigen.

Tenslotte studeerde de eerste ASO leerlingen af. En daar is het IMS fier op. Lenaerts: "Wij hebben ervaring om het beste van onze leerlingen boven te halen. Zodat ze ook deze richting aankunnen."

Wilfried Defillet
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio