Vrienden en familie Neelke vinden troost in park

Vrienden en familie Neelke vinden troost in park

Vrienden en familie Neelke vinden troost in park

Print
Berlare - In het gemeentelijk kasteelpark werd The Mooring onthuld, een monument ter nagedachtenis van verkeersslachtoffers. Het monument kwam er in het bijzonder ter nagedachtenis van Neelke Tackaert. Ze verongelukte vlakbij het park toen ze op weg was naar een vergadering van de Chiro.

Om de herinnering aan Neelke Tackaert en alle andere Berlaarse verkeersslachtoffers in ere te houden, ontwierp Berlaars kunstenaar Joris Van Peteghem The Mooring. “Het werk kan een meerwaarde betekenen voor iedereen die ooit rechtstreeks of onrechtstreeks slachtoffer was in het verkeer”, zegt Van Peteghem. “The Mooring betekent ‘rustplaats voor boten’, maar het werk kan ook voor ons een rustplaats zijn. Een bezoek aan het werk is voor sommigen misschien zelfs een alternatief voor een kerkhofbezoek.”

Het college van burgemeester en schepenen hield samen met de aanwezigen een moment van bezinning. “Om samen stil te staan bij de slachtoffers”, zegt schepen van Mobiliteit An Van Driessche (Open Vld), “en omdat het ons wakker schudt om nóg alerter te zijn op de weg.”

Neelke Tackaert was 20 toen ze vier jaar geleden stierf. Het meisje was met haar vriendin Lynn Vanhenden (19) in een witte Volkswagen kever op weg naar een vergadering van Chirogroep Elckerlyk, waar ze beiden hoofdleidster waren. De man die de vriendinnen aanreed was dronken. Voor Neelke, die op de passagierszetel in de kever zat, kwam alle hulp te laat. Het meisje werd door de enorme botsing tegen het dashboard gesmakt. Harald B. werd veroordeeld tot een celstraf van een jaar, waarvan drie maanden met uitstel.

De politierechter legde de man ook nog een rijverbod van vijf jaar en een boete van 2750 euro op.

SVOV

Foto Geert De Rycke

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio