3500 bezoekers op Rock@edegem

Print

3500 bezoekers op Rock@edegem

Edegem - Met straffe optredens, een gesmaakte kinderanimatie en meer dan 3500 bezoekers is de vijftiende Rock@edegem een van de strafste edities. “Medewerkers van Tomorrowland kwamen zelfs kijken naar de vuurdoop van de Eco-Squad”, zegt organisator Bart Struyf (29).

“Toen ik vanochtend wakker werd en de donkere regenwolken voorbij zag schuiven, zag het er niet goed uit. Goed weer is immer van groot belang voor een gratis festival”, zegt Struyf. Met een aarzelende zon en een temperatuur van bijna 20 graden is de organisator dan ook best tevreden.

Postmen

Veruit de meeste bezoekers zijn gekomen voor de Nederlandse band Postmen. Ook Charisse Verberckmoes (31) uit Deurne en haar Nederlandse man Steven Ferbies (42) vallen voor de aanstekelijke mix van reggae en hiphop van Postmen. “Wat een geweldige groep,” vindt Ferbies. Ze hebben hun kinderen Virgil (4) en Carmel (2) meegenomen. “We zijn gecharmeerd door de kindvriendelijkheid van dit festival,” zegt het koppel.

Ook de Eco-Squad, een grote aanhangwagen met vier ingebouwde leeggoedterugname-automaten die plastiek flessen en drankbekers aanvaardt tegen een vergoeding, is een succes. “Dit systeem beleefde bij ons zijn Belgische vuurdoop,” stelt organisator Bart Struyf. “We kregen vandaag bezoek van enkele medewerkers van de stad Antwerpen en van Tomorrowland. Ik ben benieuwd of de Eco-Squad ook daar een vervolg krijgt. Hier kende het systeem alleen maar voordelen. Ons terrein ligt er proper bij.”

Of er volgend jaar opnieuw een gratis festival komt? “Absoluut,” besluit Struyf.

Lees meer in Gazet van Antwerpen, Editie Zuid.

Patrick Van Dyck

Foto's Wim Hendrix

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio