Erik Van Looy: "Voor mij zijn de Rode Duivels goden"

Erik Van Looy: Voor mij zijn de Rode Duivels goden

Erik Van Looy: "Voor mij zijn de Rode Duivels goden"

Print
Erik Van Looy verraste zijn thuisfront danig toen hij plots meedeelde naar Brazilië te trekken om er de Rode Duivels aan te moedigen. Slechts drie dagen zou hij weg zijn, enkel om één match van de Belgen bij te wonen. Maar toen draaide het even anders uit.

"Heen en weer, dat was het plan", vertelt Erik Van Looy. Samen met Kevin Janssens en nog elf andere BV's trok Erik naar Brazilië om de unieke gebeurtenis van de Rode Duivels op een WK mee te maken. Maar toen België won, vond Erik het plots moeilijk om naar huis te keren. Samen met Kevin Janssens en een vriend besloot hij toch nog even in Brazilië te blijven. "Daar stonden we dan, zonder enige bagage", weet Kevin te vertellen in Het Laatste Nieuws. "Ik had letterlijk niets mee. Een paar sokken, een tandenborstel en een marcelleke. Toen we besloten hadden nog te blijven ben ik meteen naar de Zara getrokken om wat onderbroeken in te slaan. Logement regelen ging vlot. Toen we hoorden dat de Rode Duivels, koning Filip en koningin Mathilde in het Sheraton in Rio logeerden, hebben we daar direct een kamer proberen boeken. En dat lukte. We kwamen net op tijd voor de meet&greet tussen de spelers ne het vorstenpaar", aldus Kevin Janssens.

Ook Erik is helemaal door het dolle heen. "Ik heb een knuffel gekregen van Dries Mertens, mijn favoriet. Ik heb Dries een tijdje geleden leren kennen in LA. We zijn samen een paar keer iets gaan eten. Toen ik tijdens de ontmoeting zijn naam riep, zag hij me staan. Hij kwam me dag zeggen en omarmde me zelfs. En ja, dat vind ik dan tof. Voor mij zijn dat goden he, die voetballers."

MiGe

Nu in het nieuws