Karretje zit halfuur vast op achtbaan Typhoon

Karretje zit halfuur vast op achtbaan Typhoon

Karretje zit halfuur vast op achtbaan Typhoon

Print
Zaterdag hebben acht mensen een 25-tal minuten vastgezeten in een karretje op de achtbaan Typhoon in Bobbejaanland. En dat net op de dag dat het pretpark in Lichtaart (Kasterlee) zijn nieuwe seizoen voorstelde en de Smurfen vierde.

“Iedereen die in de attractie zat, werd geëvacueerd”, zegt Gerlind Martens in naam van Bobbejaanland. “Er heeft zich een probleem voorgedaan met de ketting op het hoogste punt.”

Een beetje pijnlijk: net die zaterdag werd het nieuwe zomerseizoen voorgesteld en werd Smurfendag gevierd. “Het was dan ook nog eens de eerste dag van de vakantie”, zegt Martens. “Maar helaas kun je zo’n defect nooit echt voorspellen. Er is evenwel niemand gewond geraakt en er zijn geen hulpdiensten aan te pas gekomen.”

Het is niet de eerste keer dat een karretje blijft steken door een mankement aan de Typhoon. Zo moesten in mei 2011 nog zes kinderen worden bevrijd uit hun hachelijke positie. Ook in 2007 bleef een karretje als bevroren staan op weg naar boven. De Typhoon werd in 2002 door de familie Schoepen aangekocht voor ongeveer 7,5 miljoen euro.

DEVA
Foto CJ

MEEST RECENT