Man valt samen met zoon vanuit zes meter hoog raam

Man valt samen met zoon vanuit zes meter hoog raam

Man valt samen met zoon vanuit zes meter hoog raam

Print
Op de Acht Meilaan in Maaseik zijn zaterdagavond Jos Straetemans (47) en zijn zoon van 13 jaar uit het raam van hun appartement op de tweede verdieping naar beneden gevallen toen een reling het begaf. Vader en zoon kwamen op de stoep terecht en werden met meerdere breuken naar het ziekenhuis van Genk overgebracht.

“Ik hoorde een slag en ben meteen op straat gaan kijken”, aldus een buurvrouw. “Ik dacht eerst aan een verkeersongeval, maar zag toen op de stoep twee hulpeloze mensen liggen. Ze kreunden van de pijn. Voorbijgangers die op weg waren naar de nabijgelegen nachtwinkel, hadden het ongeval zien gebeuren en hadden inmiddels de hulpdiensten al verwittigd. Op het voetpad lag ook de roodgeverfde reling die was losgekomen.”

Zowel Jos als zijn zoon stonden zaterdagavond voor hun open raam te wuiven op een bekende. Ze hadden beiden de kleine balustrade vast. Op een gegeven moment is de balustrade losgekomen uit de muur. De reling was aan de buitenzijde verankerd met schroeven op een houten plank en de bakstenen. De twee verloren hun evenwicht en vielen door het raam naar beneden. Ze werden met zware verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis in Genk. De slachtoffers zijn niet in levensgevaar maar liepen meerdere breuken en kneuzingen op.

MD

MEEST RECENT