Indrukwekkend Colombia naar kwartfinale tegen Brazilië

Print
Colombia mag zich opmaken voor een kwartfinale van het WK tegen Brazilië. Uitblinker James Rodriguez knalde zijn land met twee doelpunten voorbij Uruguay, dat zonder sterspeler Luis Suarez tandenloos bleek tegen de furieuze Zuid-Amerikaanse buur.

Belangrijkste fases:


2' - Pereira en Rodriguez nemen Cuadrado meteen stevig in de tang. Ref Kuipers maant aan tot kalmte.

5' - Rodriguez verstuurt een gekrulde vrije schop naar de kleine rechthoek, de Uruguayuaanse goalie bokst weg.

12' - Zuniga kan centraal oprukken. Hij haalt krachtig uit. Muslera stopt het botsende schot met zijn borst. Het blijft goed op en neergaan.

17' - Colombia houdt het leer wat langer in eigen rangen. Rodriguez met de cross, maar Godin is ijzersterk met het hoofd. Dat heeft hij al meerdere keren bewezen bij Atletico Madrid en Uruguay.

21' - Jackson Martinez, tot nu toe nauwelijks in beeld geweest, torent boven iedereen uit bij een corner. Maar zijn kopbal wordt gestuit en ook in de herneming kan hij niet scoren.

28' - GOAL. Wie anders dan James Rodriguez breekt deze match open... en hoe! Hij neemt een doorgekopte bal op de borst, draait, schiet met links en de bal verdwijnt onderaan lat over de doellijn: 1-0, de vierde van Rodriguez in evenveel partijen. Wat een pareltje!

30' - Vlotte combinatie van Uruguay. Cavani wijkt uit naar de linkerflank. Hij ziet Rodriguez opduiken in de zestien maar Sanchez kan met het hoofd ontzetten.

33' - Cavani borstelt een vrije trap over de gele muur. Het leer zakt net niet snel genoeg, over.

37' - Yepes plaatst bij een voorzet vanop de Uruguayaanse linkerflank een stevige bodycheck bij Forlan. Die gaat meteen verhaal halen. Kuipers moet het brandje gaan blussen.

38' - Ospina mag bij Colombia voor het eerst de handen uit de mouwen steken. Een corner waait door tot in de voeten van Gonzalez. Die twijfelt niet en dwingt de keeper van Colombia tot een zweefduik.

42' - Na knullig balverlies is het opletten geblazen voor Colombia. Forlan wil Cavani lanceren maar Zapata verijdelt al glijdend een wenkende doelkans met zijn uitschuifbaar been.

50' - Uruguay staat erbij en kijkt er naar. Colombia tikt zich al combinerend naar het strafschopgebied van de tegenstander. Cuadrado houdt een verre voorzet binnen en legt terug tot bij Rodriguez, die de 2-0 simpel binnentikt.

55' - De frustratie groeit bij de Celeste, Gutierrez wordt met een schaarbeweging neergemaaid, Gimenez gaat in het boekje.

64' - De Colombiaanse doelman moet zich volledig rekken op een streep van Rodriguez. Uruguay dringt even aan, een voorzet van Cavani belandt in de grijparmen van Ospina.

70' - Invaller Stuani springt naar een voorzet van Cavani. Hij kan echter niet de juiste richting meegeven aan zijn kopslag.

79' - Aguilar trapt los over de bal in de eigen zestien en zo kan Pereira er mee aan de haal. Oog in oog met Ospina schiet hij vanuit een scherpe hoek recht op de doelman.

85' - Uruguay is dicht bij de aansluitingstreffer. Cavani knalt richting de kleine hoek maar daar ligt Ospina in de weg.

Jef Van Hoofstat
Foto Reuters