Politie laat toeteren nu toch toe

Politie laat toeteren nu toch toe

Politie laat toeteren nu toch toe

Print
Het toeteren na een overwinning van de Rode Duivels blijft de gemoederen beroeren. In een tijdelijke nota krijgen de Antwerpse politiemensen nu duidelijke instructies over wat geverbaliseerd moet worden, en wat niet.

In een tijdelijke nota die naar het hele Antwerpse politiekorps gecommuniceerd werd, geeft de korpsleiding duidelijke richtlijnen over wat wel en niet getolereerd kan worden tijdens de feestvreugde die losbarst na een voetbalwedstrijd van de Rode Duivels.

De nota is van toepassing tijdens de hele periode van het wereldkampioenschap voetbal in Brazilië en werd donderdag rondgestuurd. "Maar we gaan nog steeds wedstrijd per wedstrijd bekijken hoe we de feestvreugde aanpakken", zegt woordvoerder Fons Bastiaenssens. "Veel hangt af van de intensiteit van de wedstrijd, wat er op het spel staat."

Alle vormen van overlast die een gevolg kunnen zijn van het voetbalfeest komen in de nota duidelijk aan bod. Zo wordt aan de politiemensen op het terrein gevraagd om claxonneren en muziek afspelen uit vreugde na de wedstrijd niet te verbaliseren. Alleszins tot middernacht, daarna beslist het commando van dat moment over de verdere aanpak. "Dan zal met gezond verstand bekeken worden hoe groot de overlast is", zegt Bastiaenssens.

Lees dit weekend meer in Gazet van Antwerpen

SAM REYNTJENS
Foto FRBE

.

Nu in het nieuws