Red Dragons pakken vier op vier tegen Australië

Red Dragons pakken vier op vier tegen Australië

Red Dragons pakken vier op vier tegen Australië

Print
De Red Dragons hebben zaterdag op de tiende speeldag in groep C van de World League volleybal in het Australische Adelaide met 0-3 (20-25, 17-25 en 19-25) gewonnen van Australië.

Voor de Belgische volleybalploeg was het al de vierde zege in evenveel wedstrijden tegen de Australiërs. In mei wonnen de Belgen al hun eerste twee confrontaties met de Australiërs (3-0 en 3-1), vrijdag waren de troepen van bondscoach Dominique Baeyens met 1-3 te sterk.

Leiding in groep C

In groep C staat België na tien wedstrijden nog steeds aan de leiding met 23 punten. Daarna volgen Canada (14), Finland (12) en Australië (8). Finland en Canada hebben wel een wedstrijd minder gespeeld. Zij nemen het later op de dag nog tegen elkaar op. Met de zevende overwinning in tien wedstrijden zijn de Red Dragons wel goed op weg naar de Final 4. Hun laatste twee groepswedstrijden werken ze in Finland (4 en 5 juli) af.

In de World League neemt België, 37e op de wereldranglijst, het in groep C van de tweede divisie van 23 mei tot 5 juli op tegen Canada (11e), Australië (14e) en Finland (30e). Elk land wordt vier keer partij gegeven, twee keer thuis en twee keer op verplaatsing. De drie groepswinnaars spelen de Final 4 met gastland Australië.

Final 6

Als Australië groepswinnaar is, gaat ook de beste tweede door. De winnaar van de Final 4 van de tweede divisie plaatst zich voor de Final 6 van de World League, die van 16 tot 20 juli in het Italiaanse Firenze plaatsvindt.

Belga, foto PHN

MEEST RECENT