Zomer in het Park

Zomer in het Park

Zomer in het Park

Print
Lier - Met een pop-upmarkt en openluchttheater begint vandaag, zaterdag, de tweede editie van Zomer in het Park. Dit gezinsvriendelijke cultuurfeest in het stadspark aan de Netelaan duurt tot vrijdag 11 juli. Het Liers Cultuurcentrum en de stad Lier hopen op meer dan drieduizend bezoekers.
De pop-upmarkt is geopend van 14 tot 18u. Kunstzinnige ontwerpers en handige knutselaars brengen hun creaties er aan de man en vrouw. Dat kan gaan van zelfgebreide truien over abstract beschilderde vogelnestjes tot unieke juwelen.

Vagevuur & Het Grote Gelijk zijn ook dit jaar weer van de partij. Het Lierse toneelgezelschap speelt vandaag om 20.15u 'Diplodocus Deks' van Tom Lanoye.
"Het stuk gaat over een wijkcomité dat nog nooit een belangrijke beslissing moest nemen. Maar na het vinden van een skelet daagt er plots een Marokkaan op. Hij komt met een groots plan, iets internationaals, met een pretpark. Er zullen ook sjeiks komen, maar als toegeving moet voor hen dan wel een moskee gebouwd worden. Dan staat het wijkcomité plots voor een, moeilijke beslissing", zegt regisseur Koen Kerckhofs.

"Ook met de rest van de programmatie leggen we de nadruk op Liers talent", stelt schepen van Cultuur Ivo Andries (N-VA).

Vzw De Weekdieren zorgt elke dag vanaf 17u voor een pop-uprestaurant. In het weekend opent het restaurant al om 12u en op zondag is er een ontbijtbuffet.

www.zomerinhetpark.be

Chris VAN ROMPAEY

Foto DV: TG Vagevuur & Het Grote Gelijk

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio