Verboden wapens: taser en matrak thuis geleverd

Print

Verboden wapens: taser en matrak thuis geleverd

De wapenwet mag de jongste jaren dan verscheidene keren strenger geworden zijn, het blijft mogelijk om verboden wapens te kopen. Stroomstootwapens, uitschuifbare matrakken, peperspray’s en noem maar op. Vandaag online bestellen, drie dagen later thuis geleverd door een koerierdienst. Anoniem.

Onlangs viel een Kosovaar in Merksem zijn vriendin en haar moeder aan met een stroomstootwapen. Dat staat op de lijst van verboden wapens. Je mag ze niet bezitten, maar ze blijven wel te koop in het buitenland. Top-defense, zo heeft het postorderbedrijf dat tegenwoordig volop reclame maakt voor ‘zelfverdedigingswapens’. Het bedrijf is in Frankrijk gevestigd en enkel via e-mail te contacteren. Een blik op de site leert ons dat je al tasers en stroomstootwapens kunt kopen voor minder dan 15 euro. Maar ze verkopen evengoed professionele exemplaren van 200 euro.

'Zelfdverdedigingswapens'

En verder, uitschuifbare matrakken, peperspray in alle mogelijke verpakkingen, dolken en paraplu’s waarin een mes zit verstopt met een lemet van 58 centimeter. Een dodelijk steekwapen dus. Vuurwapens verkopen ze niet. Maar ook die zijn gemakkelijk online te koop.

Lees meer in de krant.

TG, Foto LUMA

MEEST RECENT