"Na ons gezin was school ons leven"

Na ons gezin was school ons leven

"Na ons gezin was school ons leven"

Print
Kalmthout -

Voor heel wat leerkrachten zijn deze week de schoolpoorten voor de laatste keer dichtgegaan. Dat ging soms gepaard met een lach, soms met een traan. Maar altijd met heel veel dankbaarheid ...

Juf Rita Beyers stond 38 jaar voor de klas.
Haar echtgenoot Daan Vanhooydonck 39 jaar. Rita was werkzaam in basisschool Kadrie, Daan als huisbewaarder-econoom op het Gitok.

Rita en Daan kregen een warm afscheid van hun leerlingen. “Een afscheidsfeestje hadden we wel verwacht", zegt Rita. "Maar toen we 's morgens werden opgewacht door enkele collega's en leerlingen, waren we toch wel heel aangenaam verrast. Op de speelplaats werden we onthaald door alle leerlingen die op het podium iets moois presenteerde. Het was hartverwarmend."

"Na ons gezin was school ons leven ”, vertelt Rita. “We hebben het allebei altijd heel graag gedaan. Het was een beetje een hobby voor ons.
Het achterlaten is dus heel moeilijk. Eigenlijk zijn we al een heel schooljaar bezig met afscheid nemen.

Tennis en kalligrafie

“Of we de kinderen niet gaan missen? Dan zeg ik ja, maar ik zal evengoed de ouders missen. Ik vond het fijn en boeiend om naast de kinderen ook de ouders te ondersteunen. Ik praat niet graag over lesgeven. Ik vond het gewoon geweldig om iemand iets te leren. Ik heb het dan evengoed over een karakter leren mooi te maken, als over iemand leren lezen of schrijven. Ook het sociale aspect vond ik boeiend.”

"We laten het nu allemaal even op ons afkomen", zegt juf Rita. "Daan tennist graag en ik wil me graag gaan verfijnen in de kalligrafie en de fotografie. En dan zijn er natuurlijk ook nog de kleinkinderen. Het vierde is op komst. We zullen ons dus echt niet vervelen.

Foto: Kirsten Vanhooydonck

MaT
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio