"Tijd om het wat rustiger aan te doen"

Tijd om het wat rustiger aan te doen

"Tijd om het wat rustiger aan te doen"

Print
Essen -

Voor heel wat leerkrachten zijn deze week de schoolpoorten voor de laatste keer dichtgegaan. Dat ging soms gepaard met een lach, soms met een traan. Maar altijd met heel veel dankbaarheid ...

Ook turnleraar Herman Van Ginderen (58) nam deze week afscheid van zijn acro-turngroep.
Meer dan vijftien jaar was hij trainer en coach van deze recreatieve groep acrobatische turners. "Ik zal het missen", zegt hij. "Maar ik ben er ook klaar voor."

“Mijn turncarrière begon op mijn vijfde jaar”, vertelt Herman Van Ginderen (58). “Tot mijn zeventiende turnde ik bij Vlug en Blij, later stapte ik over naar turnkring Volharding. Die switch kwam er omdat ik heel graag toestelturnen wilde beoefenen.

Ik gaf onder meer les aan de knapen, turners, het D-team en de acro-turners. Acro-turnen ligt me nauw aan het hart. Ik heb het vijftien jaar met hart en ziel gedaan. Als demonstratieteam scoren we erg goed en daar ben ik trots op. Uiteindelijk zijn we recreatief bezig en turnen we niet op wedstrijdniveau. Als je dan ziet welke resultaten we behalen dan mogen we daar best trots op zijn.”

Helemaal stoppen doet Van Ginderen nog niet. "Ik blijft voorlopig nog lesgeven aan het D-team maar het intensieve valt nu voor een groot deel weg. Wie weet komt er nog iets anders uit de bus. Zo denk ik bijvoorbeeld aan poweryoga. Iets waar ik oudere turners bij kan betrekken. Ik zie wel wat er zich aanbiedt. In ieder geval zal het allemaal op een langer pitje zijn.”

“Of ik het ga kunnen loslaten? Ik denk het wel. Twee jaar geleden had ik deze beslissing al genomen. Onze turnkring bestaat negentig jaar, ik heb in totaal veertig jaar lesgegeven waarvan vijftijn jaar acro. Tijd om het wat rustiger aan te doen.

MaTi/foto MaTi

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio