Lief WK-babe Axelle: 'Handen af, ze is van mij!'

Lief WK-babe Axelle: 'Handen af, ze is van mij!'

Lief WK-babe Axelle: 'Handen af, ze is van mij!'

Print
Waar hij ook keek de voorbije twee weken, ze was overal: die ‘duivelse’ Axelle, al een jaar en zeven maanden zíjn vriendin. Al lijkt ze nu publiek eigendom van elke supporter. “Dat was moeilijk”, zegt Lois, een geboren Antwerpenaar. “In de krant, op tv, op Facebook, ik zag Axelle overal. Ik zat nog volop in de examenperiode toen de hype is losgebarsten. Ik moet toegeven: ik kon me moeilijk concentreren.”

Axelle werd voor het eerst gespot op 17 juni, tijdens België-Algerije. “Ik heb haar de dag erop toch even gebeld en gevraagd of ze nog naar huis ging komen”, geeft Lois toe. “Ik ben niet snel jaloers, maar het leek er even op alsof heel de wereld met haar wilde trouwen. Dat is toch even slikken. Maar ze zegt in elk gesprek dat ze bij me blijft. Dat stelt me gerust. Mijn vrienden waarschuwen me wel dat er genoeg kapers op de kust zullen zijn. Ze zeggen dat ik haar maar best in de watten leg. En dat ga ik ook doen.”

Duwtje in de rug

Gisteravond is Axelle, om iets over zes uur, geland in Zaventem. Om dan meteen door te rijden naar Knokke, naar haar vriend. “Tijdens de examens heb ik mijn verjaardag niet kunnen vieren”, zegt Lois. “Dat feestje halen we nu in. Met Axelle als hoofdact. Nu ze terug in het land is, maak ik me op voor al die mensen die een selfie willen maken met haar. Maar dat hoort er gewoon bij. Laat ze maar komen.”

“Eigenlijk had ik stiekem gehoopt dat ze zou gespot worden op het WK. Waarom? Zo kan ze een carrière als model beginnen. Met dat idee speelt ze al een tijdje. Dit kan een duwtje in de rug zijn.”

WB