Soullegende Bobby Womack overleden

Soullegende Bobby Womack overleden

Soullegende Bobby Womack overleden

Print
De Amerikaanse soulzanger Bobby Womack is niet meer. De man is vrijdag op 70-jarige leeftijd overleden, zo bevestigde zijn manager. De precieze oorzaak van zijn dood is niet bekend, maar de website "tmz.com" citeert zijn zus die zegt dat hij in zijn slaap is gestorven. Bobby Womack zou normaal volgende maand nog optreden in ons land.

Womack was zelf de zoon van twee muzikanten en startte zijn carrière dan ook in familieverband, bij de Curtis Womack and the Womack Brothers. De groep brengt eerst gospelliederen, en later -onder de naam The Valentinos- soulgetinte nummers. De doorbraak komt er in 1964, met het nummer "It's All Over Now". De versie van de Rolling Stones wordt een wereldhit.

Solocarrière

Na de dood van Sam Cooke valt de groep uit elkaar. Bobby Womack start een solocarrière en werkt samen met heel wat sterren, zoals Aretha Franklin en Janis Joplin.

Womack heeft zelf hits met "If You Think You're Lonely Now", "Lookin' For a Love", "That's The Way I Feel About Cha" en "Woman's Gotta Have It". In 2009 werd hij in de Rock and Roll Hall of Fame opgenomen. Bobby Womack sukkelde wel al lang met zijn gezondheid. In de jaren tachtig was hij verslaafd aan drugs. Nadien kreeg hij nog diabetes, darmkanker en vertoonde tekenen van Alzheimer.

Ondanks zijn fragiele gezondheid trad de man nog altijd op. Einde juli stond een optreden van hem gepland in het Rivierenhof in Deurne.

Belga, archieffoto AFP

MEEST RECENT