Mechelse hotels duurste van kunststeden

Van de vijf Vlaamse kunststeden is overnachten in een hotel in Mechelen gemiddeld het duurst. Qua bezetting scoort de Dijlestad nochtans het minst sterk. Dat blijkt uit het hotelrapport 2013 dat vrijdag werd voorgesteld. Toch is de dienst voor Toerisme tevreden. "Wij trekken een publiek aan dat die prijs wil betalen", zegt diensthoofd Paul Boënne.

Van Haezendonck Sven

Het hotelrapport voor de kunststeden Antwerpen, Gent, Brugge, Leuven en Mechelen werd vrijdag voorgesteld in het congres- en erfgoedcentrum Lamot. Het is voor het eerst dat de twee laatste - ook de kleinste - aan bod komen in het onderzoek. En dat levert verrassende resultaten op. Zeker voor Mechelen. Zo bedroeg de gemiddelde kamerprijs in een hotel er vorig jaar 90,5 euro, exclusief ontbijt, btw en overnachtingstaks. Dat is aanzienlijk meer dan grote buur Antwerpen, waar een hotelgast 72 euro betaalt en zelfs topbestemming Brugge, waar een kamer doorsnee 83 euro kost.

Christian Holthof van de Artesis Plantijn Hogeschool uit Antwerpen is niet verrast door dat resultaat. De lector hotelmanagement voert de onderzoeken als sinds 2009 uit. "Met iets meer dan 500 kamers is het aanbod in de stad kleiner. Uit ons onderzoek blijkt ook dat Mechelen vooral zakentoeristen aantrekt", stelt hij. "Die betalen een hogere prijs dan de recreatieve toerist", zegt schepen van Toerisme Frank Nobels (m+).

Lees de reportage in de weekendkrant van Gazet van Mechelen.

SVH

Archieffoto Joris HerregodsMeer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio