Stad wordt eigenaar van Nekkerspoelstraat en gedeelte Liersesteenweg

De Nekkerspoelstraat en het gedeelte van de Liersesteenweg tussen de R6 en de vesten komen in handen van de stad Mechelen. In ruil krijgt ze van de Vlaamse overheid zo'n 4,4 miljoen om ze te vernieuwen.

Van Haezendonck Sven

Vooral het dossier voor de Nekkerspoelstraat heeft lange tijd aangesleept. Zelfs ondanks de aanleg van de N15 is de straat een drukke verbindingsweg gebleven, die dringend aan een herinrichting toe is. Die komt nu een stap dichterbij. Het onderhoud gebeurde tot nog toe door de Vlaamse overheid. "Nu de stad eigenaar wordt, kunnen wij zelf beslissen over de toekomstige invulling ervan", zegt schepen van Openbare Werken Bart De Nijn "N-VA).

Al lange tijd wilde Mechelen de overdracht van de Nekkerspoelstraat realiseren. Omdat de stad geen eigenaar van die weg was, kon ze er zelf niets ondernemen. "Terwijl de ontsluitingsweg van deze wijk wel duidelijk een serieuze opwaardering nodig heeft", stelt de schepen. Vorig jaar kwam het dossier al in een stroomversnelling, maar de stad besliste om de onderhandelingen over de overdracht te koppelen aan de overdracht van de Liersesteenweg. Zo werd dubbel werk vermeden. "Onderhandelingen zijn nodig omdat er samen met de wegen aan de stad een budget toekomt om deze wegen aan te pakken", legt De Nijn uit.

Na overleg met het Agentschap Wegen en Verkeer is er nu een akkoord uit de bus gekomen. Voor de overdracht van het stukje Liersesteenweg krijgt de stad 469.500 euro en voor de Nekkerspoelstraat en een gedeelte van de Putsesteenweg bijna 3,9 miljoen euro. "Bij de overdracht van een weg wordt die geacht in goede staat te zijn. Omdat dit voor beide steenwegen niet het geval is, krijgen we een budget. Daar leggen wij extra geld bij."

SVH

Archieffoto Dirk Vertommen

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio